2014. április 18., péntek

Medvehagymás - paradicsomos lepény



Az idén korán jött a tavasz, de szerencsére még mindig szezonja van. Többbször említettem már, hogy a medvehagyma szerelmese vagyok. Nagyszerűen fel lehet vele dobni egy sima lepényt, amit egy kis paradicsommal, ha mespékelünk könnyed mediterrán ízvilágot kapunk. Jó sütögetést!

Hozzávalók:
1 bögre liszt 
/gluténmentesen Shar liszt/
10 dkg medvehagyma
3 db közepes paradicsom
1/3  csésze tej
1/4 csésze tejföl
1/2 csésze reszelt trappista sajt
1 tk sütőpor
2 tojás
2 ek . olaj
1 ek..sűrített paradicsom
só, őrölt színes bors


Elkészítés:
 Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot,  kaz apróra vágott medvehagymát a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval és őrölt színes borssal.


A tésztát a szilikon lepény formába öntjük és az elharmadolt paradicsom karikákat körbe helyezzük. Érdemes több paradicsomot használni és vastagabb paradicsom szeleteket tenni bele, mert akkor a sütés közben nem száll le az aljára, hanem szépen mutat majd  a tetején. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése