2013. november 6., szerda

Baconös-mascarponés lepény


Igaz a mondás, hogy nyisd ki a hűtődet és megmondom ki vagy! Ma este egy doboz mascarponéra bukkantam és rögtön azon törtem a fejem miben kéne felhasználni. Ez a lepény lett belőle és hát szeretem a bögrés recepteket így azt használtam hozzá. Gyorsan kimérjük az összetevőket, majd elkavarjuk és szinte kész is van. Aki szereti a füstölt pikánsan krémes ízvilágot, annak jó sütögetést!

Hozzávalók:
1 bögre liszt
/gluténmentesnek a Mantlert ajánlom/
1/4 bögre tejföl
250 g mascarpone
10 dkg bacon
1 fej lilahagyma
szárított medvehagyma
/ vagy oregánó
1 db tojás
1 tk sütőpor
1tk. ketchup
2 ek. olaj
kb. 1 dl víz
só, bors

Elkészítés:
 A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverem egy nagyobb tálban. A mascarponét, a tejfölt, az olajat, a tojást és a ketchupot, a vizet egy mélytányérban csomómentesre elkeverem. Az így kapott mártást apránként hozzáadom a lisztes keverékhez és tésztává kavarom.


A bacont apróra vágom és átsütöm, majd a zsírjában a szintén apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Végül a hagymát és bacont is a tésztába keverem. Egy szilikonos lepény vagy pite formába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése