2013. szeptember 9., hétfő

Gyömbéres-őszibarackos pite



Szeretek piacra járni, mert sokféle gyümölcs és zöldség közül tud az ember válogatni és persze jó nézelődni a vidám forgatagban. Hogy bevásárló cédulával megyek-e? Általában nem, hiszen azt választom, ami a legvonzóbb vagy aminek a szezonja van. Az összeválogatott alapanyagokból születnek a receptek. Szombaton jó illatú őszibarackra bukkantam és a gyömbérnek sem tudtam ellenállni, így hát pitét sütöttem belőle. Finom édeskés ízvilágot ajánlok az ínyenceknek. Jó sütögetést!

Hozzávalók:
/bögre= 2,5 dl/
1 bögre Schär sütemény liszt
/nem érzékenyeknek búza liszt/
1 bögre tej
1-2 tk. sütőpor
2 db tojás
0,5 dl olaj
1 csomag vaníliás pudingpor
2-3 db őszibarack
1/2 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
egy kis darab gyömbér
5 dkg mandula pehely
1/2 citrom héja

Elkészítés:

Egy tálba beleöntjük a kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. 


Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és belereszeljük a citrom héját, valamint ízlés szerint a friss gyömbért.

Az őszibarackot alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztát szilikon formába öntjük és kör alakban elhelyezzük a tetején a barackot. Végül a tetejét megszórjuk mandula szirommal.


Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a piténk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük, akkor kész is a sütemény.



Jó étvágyat!


2 megjegyzés: