2013. július 9., kedd

Puncsos Madeleine


Imádom ezt a kellemes hangzású francia süteményt. Miért? Mert pillanatok alatt kész van és liszt nélkül is isteni az íze. Legutóbb egyik szombaton reggelire sütöttek nekem Madeleine-t és megint nem tudtunk betelni vele. Te kóstoltad már? Hát, itt az ideje.



Hozzávalók:
2 csomag puncs ízű pudingpor
1 csomag vaníliás ízű pudingpor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kk. sütőpor
2 tojás
meggylekvár

Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a pudingot.


A vajat mikróban felolvasztjuk és hozzáadjuk cukros masszához.
A csomómentesre kevert tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön egy kicsit.


 Majd szétkanalazzuk a szilikonos madeleine formába. és előmelegített sütőben 190 fokon 10-15 percig sütjük. 


A gyerekeknek kisebb formákba is tehetünk a tésztából.


Végül tálaláskor porcukorral hintjük meg vagy savanykásabb ízű lekvárt kínálunk hozzá.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése