2013. május 23., csütörtök

Narancsos bonbon szemek


A legegyszerűbb bonbon recept következik, amit mindenki el tud készíteni. Kevés idő állt a rendelkezésemre, mert másnap reggel korán kellett kelnem, hogy időben odaérjek az ország másik felében lévő kollégákhoz. Gondoltam ne legyen semmi extra, így a tölteléket kihagytam, mert nagy mennyiségben volt szükségem finom ajándékba adható bonbonra. Szeretek csokoládéval dolgozni, mert tetszés szerint és könnyen ízesíthető. A narancsos bonbon szemekkel sikerült meglepetést okoznom és mosolyt csalnom az arcokra.

Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
1 db narancs lereszelt héja
3-4 ek. főzőtejszín 
1 vaníliarúd / vagy vanília aroma

Elkészítés:
A vaníliarúdból a vaníliát kikaparom és hozzáadom a tejszínhez, majd a  tejszínt kisebb lábasban takarék lángon kezdjük el melegíteni. A csokoládét apró darabokra tördelem és hozzáadom a tejszínhez, amikor az forrni kezd. Folyamatos kevergetés mellett folyékonyra olvasztom fel a csokoládét és hozzáadom a narancs héját is. A forró csokoládéval a bonbon formát megtöltöm. A szilikonformát mélyhűtőbe teszem és megfagyasztom, majd a kész bonbont praliné papírformákba tesszük és  miután kiengedett fogyasztható. Teljesen szilárd csoki állaga lesz.

Tipp: Bármilyen bonbon formát használhatunk, ha nincs ilyenünk még a szilikonos jégkockatartó is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése