2013. március 30., szombat

Malacpecsenye franciasalátával


Első gondolatom az volt, ma a húsvét előtti reggelen, hogy megosztom veletek apám híres nyúlpaprikás receptjét, de aztán rájöttem, hogy mégsem a tapsifülest kellene feltálalnom ebédre. Így a választásom  egy könnyű pecsenyére esett,  a malaccombot megszórjuk fűszerrel, majd  locsoljunk rá sört és betesszük a sütőbe. A receptet tehát kezdőnek is ajánlom és tálalhatjuk egy könnyed franciasalátával, igyunk hozzá egy kis vörösbort és ne feledjünk a húsvéti ebéd jó alkalom arra, hogy együtt legyen a család.

Hozzávalók a pecsenyéhez:
1/2 kg malaccomb szelet
grill fűszerkeverék
1,5 dl sör / gluténmentes sör is kapható/
olaj, só, bors

Hozzávalók a franciasalátához:
15 dkg zöldborsó
15 dkg kockára vágott mirelit répa
1-2 db savanyú uborka
1 db kisebb alma
3-4 ek. majonéz
1 kis tejföl
1 kk. mustár
1-2 ek. cukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A malaccombot folyóvízben megmossuk, majd kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, grill fűszerkeverékkel, és kevés olajjal kikent tepsibe tesszük és ráöntjük a sört. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva 180 fokon 80 percig sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy puhára a sült-e, majd fólia nélkül körülbelül 15 perc alatt ropogósra sütjük.
A francia salátához a zöldségeket puhára főzzük, aztán leszűrjük, a majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük mustárral, cukorral, sóval majd így kapott öntetet összekeverjük a zöldséggel, végül hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és almát is. Hűtőbe tesszük egy fél órára, mert az íze hidegen érik össze igazán.



Tipp: A saláta alapjául bármely kedvenc zöldségünket választhatjuk. A legegyszerűbb, ha mirelit franciasaláta-alapot használunk, amibe a bátrabbak tehetnek még bele egy kis  brokkolit vagy kukoricát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése