2013. március 3., vasárnap

Fanta szelet


Beköszöntött a tavasz és ennek apropóján egy vidám süti jutott az eszembe. A fanta szelet vagy máshol mirindának is hívják a gyerekkoromat idézi fel, sokat ettünk akkoriban ilyet. A háznál tartott falusi lagzik sláger süteménye volt, versenyeztek az asszonyok a receptjéért, a gyerekek pedig imádták a piskótás túrós narancsos ízű csodát.  Az íze még mindig isteni és a várt siker sem marad el utána, nosztalgiázzunk hát együtt.


Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
6 ek.cukor
6 ek. liszt
/lisztérzékenyeknek 5 ek, szója, 1 ek. kukorica liszt/
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
2 ek. kakaó

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró 
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Hozzávalók a narancssárga mázhoz:
7 dl Fanta narancs üdítő
2 cs vaníliás pudingpor
/Haas pudingok gluténmentesek/
5 ek. cukor

Elkészítés:

A piskótához szétválasztjuk a tojássárgáját és a tojásfehérjét két tálba. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd elkeverjük benne.


Gépi habverő segítségével habosra felverjük, hogy a cukor elolvadjon benne. A tojásfehérjét felverjük keményre, azaz ha a tálat megfordítjuk nem esik ki belőle a hab.


 A cukros tojássárgájához hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a lisztet. Szintén hozzáadjuk a kakaót és csomómentesre keverjük, majd óvatosan apránként bele keverjük a felvert tojásfehérjét.


A tésztát kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. 


Amíg a piskóta sül kikeverjük a krémet, a margarint a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót. A krémet a kihűt tésztára kenjünk.


A pudingokat megfőzzük a fantával, ha teljesen kihűlt óvatosan a túrós krémre simítjuk.  A kész süteményt hűtőbe tesszük 2-3 órára.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése