2012. december 17., hétfő

Hóváró muffin


Szeretem, amikor karácsonykor a hó beborít mindent. A fehér táj megkoronázza az ünnep varázsát, olyan mintha a hófehér porcukrot szórnának az égből. Remélem  idén is megrázza Holle anyó a dunyháját és lehet majd angyalkát csinálni a hóban. Ezen a kijelentésen mosolyoghat az ember, de mindig jó egy kicsit gyereknek maradni. A hóváró muffin receptje a céges karácsonyi party másnapján született és az unokatesóimat leptem meg vele. Elcsodálkoztam azon, hogy fáradtan, honnan maradt energiám sütit sütni. A gyerekek öröme minden pénzt megért, hiába vannak dolgok, amik megfizethetetlenek és ez pont ilyen pillanat volt.

Hozzávalók:
3 dl liszt 
/ vagy gluténmentes liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1 csomag vaníliás cukor
1/2 tábla étcsokoládé
1/2 alma
egy csipnyi fahéj
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.
A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki darabokat, az almát és narancs héját bele reszeljük és jöhet egy csipetnyi fahéj bele.


Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom kis édes tünemény. Tálaláskor leheletnyi porcukorral szórjuk meg.


Tipp: Bármelyik szupermarketben lehet kapni figurás papír muffin formát vicces kis zászlócskákkal, ezekkel fel lehet dobni a tálalást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése