2012. október 14., vasárnap

Házi lecsó télire


Szeretem a házi készítésű dolgokat, akár ha lekvárról, befőttről, sóba eltett vadzellerről, csalamádéról vagy éppen lecsóról van szó. Jó érzés úgy leemelni a polcról, hogy tudjuk mi van benne, hiszen mi készítettük. Régebben mindig örültem, amikor ajándékba kaptam egy-egy ilyen finom üveg csemegét, ma még jobb, mert én is ajándékozom szűk családi és baráti körben. Ne feledjétek mindig jól jön az üvegbe zárt nyár íze, ezért aki érez magában kedvet hozzá, használja ki az őszi hétvégéket és tegyen el télire egy kis lecsót. Jó főzőcskézést!

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1 kg paprika
4 nagy fej vöröshagyma
olaj, só, bors
1 e.k. cukor
nátrium-benzoát


Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a megmosott és felszeletelt paprikát.  Ilyenkor maximum fél dl vizet adhatunk hozzá, fedővel lefedve félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot és egy csipetnyi sót, borsot valamint egy evőkanálnyi cukrot. Közben amíg a lecsó fő elmossuk az üvegeket. A puhára főzött lecsót üvegekbe öntjük mindegyik tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, majd a végül egy-egy evőkanál olajat és tetővel lezárjuk.


Tipp: A receptben megadott mennyiséget természetesen felszorozhatjuk, ha nagyobb adagot készítünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése