2012. szeptember 20., csütörtök

Szilvás fahéjas muffin


Beköszöntött az ősz, most már gyakrabban elered az eső és lassan a kabát is elfér rajtunk. Megvan a maga varázsa, én nagyon szeretek ilyenkor kirándulni a hegyekben. Az erdőben a jó levegőn a piros, a sárga, barna és zöld levelek színkavalkádja lenyűgöz és felvidít. Az évszak változás természetesen megjelenik a konyhánkban is, hiszen ha volt rá lehetőségünk tettünk el télire lekvárt, lecsót, savanyúságot. Szilva szezon van, éljünk hát vele és készítsünk egy finom édeskés ízvilágú muffint. A csoki most kimarad, mert a főszerep a finom szilváé, megspékelve némi fahéjjal. Jó sütögetést!

                                                                 
Hozzávalók:
2 nagy marék érett szilva
3 dl szójaliszt / búzaliszt (csak a nem gluténérzékenyeknek)
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál fahéj



Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a kimagozott és az apróra vágott szilvát, aminek a levét is beleöntjük. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót  a szúrunk az egyikbe  és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük, kész van a sütemény. Tálaláskor leheletnyi porcukorral szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése