2012. augusztus 27., hétfő

Saslik




Nagy kedvencem a saslik. Ismered? Nyársra húzott változatos finomságok átsütve. Téved az, aki azt hiszi, hogy csak nyáron nyárson tűz felett készíthető. Mi kell hozzá? Egy kis kreativitás mindössze, mert nyáron is előfordulhat, hogy esik az eső. Ilyenkor se mondjunk le a saslikról, hanem elő hát a hurkapálcával és tűzdeljük meg hússal, krumplival, szalonnával és paprikával, tepsibe vele és süssük meg. Ajánlom friss házi csalamádét hozzá.

Elkészítés: 30 perc

Hozzávalók:
30-40 dkg marha/csirke hús
3-4 db burgonya
15 dkg szalonna
2 fej vöröshagyma
grill fűszerkeverék
hurkapálca
1 db paprika




Elsőként a húst alapos folyóvízben történő megmosás után kockákra vágjuk és megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. A megtisztított hagymát, krumplit és a szalonnát, paprikát szintén felaprítjuk ugyanolyan nagyságú darabokra, majd a hozzávalókat egymás után feltűzdeljük a hurkapálcára. A nyársakat egy olajjal megkent tepsibe tesszük és 180 fokon 15-20 percig sütjük.


Tipp: Lehet fokozni az ízhatást, ha egy kis sárgarépát és füstölt kolbászt is tűzdelünk a nyársra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése