2012. augusztus 26., vasárnap

Csokoládé muffin


Most nem egy hagyományos sütögetős muffin  következik, hanem igazi finom csokoládé, ajánlom az "Gombóc Artúrok" figyelmébe. Régóta foglalkoztat a csoki, a nyár elején töltött csokikosarakat is  készítettem, most egy egyszerűbb és gyorsabb finomságot találtam ki. Az ínyencek ne hagyják ki, mert élni tudni kell.


Hozzávalók:
2 tábla étcsoki
1 dl tejszín
szilikonos muffin formák
sárgadinnye
1 vanília rúd

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A csokit egy nagy konyha késsel kisebb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy lábasba és hozzáadva a tejszínt és a vanília rúd belsejét belekaparva felolvasztjuk. Közben érdemes kavargatni, hogy nehogy megkapja az alját és fontos, hogy ne forraljuk fel. Az apróra vágott sárgadinnyéből a szilikon formákba teszünk tetszés szerinti mennyiséget teszünk és leöntjük a forró folyékony csokoládéval. Megvárjuk amíg a formában lévő csokoládé kihűl és betesszük a fagyasztóba egy fél órára. Hidegen vagy szoba hőmérsékletűen is fogyaszthatjuk. 

Tipp: Nagyon finom málnával vagy szederrel, ilyenkor a gyümölcsöket érdemes összeturmixolni és belekeverni a forró csokoládéba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése