2012. augusztus 9., csütörtök

Citromos kakukkfüves csirkemell szőlős salátával


Jó kicsit játszadozni az ízekkel és újítani a megszokott salátáinkon. Nyári időszak révén próbálok minél több gyümölcsöt belecsempészni a hétköznapjaimba, hiszen ilyenkor a bőség zavara van. Valamilyen karakteresebb ízre vágytam, így lett a húson az alapfűszer a kakukkfű, amihez a friss citrom leve jól passzol. Az ízek harmóniára mindig törekedtem, így a fanyarabb hús mellé a salátába egy kis trappista sajtot és édes szőlőt tettem. Az eredmény? Próbáld ki és legyen könnyed és finom az ebéd, mert élni tudni kell.

                                        Elkészítési idő: 15 perc


Hozzávalók:
/ 2 főre /
1/2 kg csirkemell
1 citrom
1 nagy fürt szőlő
saláta
5-10 dkg trappista sajt
só, bors, olívaolaj, kakukkfű







Elkészítés:

A csirkemellet folyóvízben megmossuk, majd szeletekre vágjuk és befűszerezzük. Egy nagy serpenyőben felhevített olívaolajban átsütjük. A salátát, a szőlő szemeket megmossuk és összekeverjük az apróra kockázott sajttal, egy olívaolajat öntünk rá. A húst a salátával még melegen tálaljuk egy kis friss citrom levet facsarva rá.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése