2012. július 26., csütörtök

Macaron tesztelés Brugge-ben


Hétfői napon mi lehet annál jobb, mint az ember Brugge utcáit járja a barátnőjével? Semmi, hiszen süt a nap, csipkézettek a háztetők, csoki boltok egymás hegyén hátán, harangok szólnak minden órában. A kirakatokat figyelve szembe tűntek a rikító kis korongocskák, amik oly kedvesek nekem, hiszen chefiskolás élményem kötődik hozzá. Elmondhattam magamról, hogy nini ez az, amit készítettem. Kíváncsi lettem, de nagyon. Itt Belgiumban milyen lehet? Van különbség? A Budapesten készített macaron minősége megállja a helyét nemzetközi viszonylatban? Így vettünk hát és még egy hajszálnyival olcsóbb is volt, mint otthon. A külseje? Pont mint nálunk, alak, méret és a rikító színek stimmelnek. A töltelék, ami az ízét adja? Kint egyszerűbben oldják meg, mert főként lekvár és mogyorókrém a töltelék. Nagyon szeretik a narancslekvárt, de sehol marcipán, néhol csoki és csokisba is tesznek lekvárt. Az állaga? Egy picit szárazabb volt, látszik, hogy nagy tételekben készítik. Összességében nagyon finom volt, de a friss ropogós általunk készített macaront nem múlta felül, de jó társaság és belga városka varázsa mindezt feledtette.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése