2012. június 17., vasárnap

Rozmaringos almás sült pulykamell


Gyakori kérdés a konyha tündéreknél, hogy mi legyen az ebéd vasárnap? Hiszen étkezésünkben fontos a változatosság és  mindig valamilyen finomra vágyunk. Egy jól elkészített sült pulykamell után mindenki megnyalja az ujját. Bátran használjunk hát kicsit karakteresebb fűszereket és bizony a gyümölcsnek is lehet helye, abban a tepsiben.


             
                                                    
                                                                 Elkészítési idő: 50 perc


Hozzávalók:
1 db nagyobb pulykamell
5-6 db burgonya
6 gerezd fokhagyma
2 alma
1 szál rozmaring
só, színes bors,
grill fűszerkeverék





Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk  folyóvízben, majd felszeleteljük kisebb darabokra. Bedörzsöljük a hús darabokat grill fűszerkeverékkel, egy kicsit megsózzuk, őrlünk rá egy kis színes borsot és belehelyezzük az olajozott tepsibe. Megszórjuk a rozmaring leveleivel és megtűzdeljük fokhagymával. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd kisebb kockákra vágva szintén a tepsibe tesszük és a tetejére helyezzük a felszeletelt alma darabokat. Előmelegített sütőben először alufóliával lefedve sütjük 30-35 percig, majd 10 percig pirítjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése