2012. június 16., szombat

Laktózmentes gyümölcsös csokis szelet


Nemcsak gluténérzékeny, hanem laktózérzékeny is vagy? Akkor ez a te sütid!Ebből ehetsz bármennyit nyugodtan, mert neked is gyomor simogató élményben lesz részed. Persze mindenkinek ajánlom, mert az íze isteni. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele kedvünk vagy ízlésünk szerint. 



Az enyémbe éppen kivi került, mert abból volt egy nagyobb adag itthon és nem nagyon akart elfogyni. Legközelebb már meggyel vagy cseresznyével sütöm majd, hiszen ezeknek van a szezonja. Feldobhatjuk vele nyári estéinket,  még jobban összehoz a minket, a kertben vagy a teraszon a beszélgetés közben majszolt friss csokis szelet.


Elkészítési idő: 35 perc 



Hozzávalók:
1 tábla étcsoki
10 dkg Rama vagy Liga vaj
10 dkg cukor
5 dkg gluténmentes liszt /Mantler/
1 kk. Haas sütőpor
3 tojás
1 csipet só
gyümölcs





Elkészítés:
A csokoládé egyik felét összeolvasztjuk a vajjal. Legegyszerűbb módja kis cserép tálba mikróban folyósra melegíteni, ebben az esetben alul van a vaj és a felül a csoki, amikor  berakom.
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a csipetnyi sót és a három tojást hozzáadva a felolvasztott csokival és vajjal csomó mentesre keverjük. Az apróra feldarabolt csokit és gyümölcsöt beletesszük. 


A kész masszát beleöntjük egy torta formába, a szilikonosat ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Nem kell kivajazni, ahogy kihűlt benne a sütemény rögtön ki lehet szedni belőle és könnyű tisztán tartani. 



Előmelegített sütőben a süteményt 180 fokon
25 percig sütjük.








Tálalás:
Meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése