2012. május 12., szombat

Rakott cukkini



A cukkininek semleges az íze, éppen ezért remekül elkészíthető étel. Fűszerekkel olyan ízt adunk neki, amilyet szeretnénk. Passzol mindenhez, ha éppen diétázunk fogyaszthatjuk hús mellé köretként, mert nagyon alacsony a kalória tartalma. A rakott cukkini gyorsan elkészíthető és pikánsan egyszerű ízű. Remek ötlet főételnek.

Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:

4 db cukkini
1 paradicsom
15 dkg trapista sajt
500 ml főző tejszín
400 g baromfi gépsonka
3 evő kanál dijoni mustár150 g fehér rizs
150 g 20 % tejföl
6 evő kanál majonéz
só, bors, zöld fűszer keverék

Elkészítés:
Elsőnek a rizst olajban üvegesre pirítjuk és félig puhára főzzük. A cukkinit alapos mosás után karikákra felszeleteljük, a sonkát is felkockázzunk. Elkészítjük egy tálban az öntetet, azaz összekeverjük a tejfölt a tejszínnel, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a majonézt, majd teszünk bele egy csipetnyi sót, borsot és a zöld fűszer keveréket. A tepsit egy kicsi olajjal kikenjük és elsőként a rizst egyenletesen fakanállal elsimítjuk benne. Egy sor cukkit teszünk rá majd egy sor sonka következik, aztán leöntjük az öntettel. A maradék cukkini karikákat két sorban rátesszük a tetejére a paradicsomot rákarikázzuk és ráöntjük szószt. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A sütőből való kivétel előtt 5 perccel ráreszeljük a sajtot és megpirítjuk a tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése