2012. május 12., szombat

Olívabogyós saláta


A saláta örök és visszatérő téma, hiszen számtalan variációját elkészíthetjük. Miért jó? Mert spontán fel lehet használni szinte minden zöldséget, amit éppen a hűtőben találunk.  



Hétköznap bármelyik esténket feldobhatjuk, ha füstölt sajtot és egy pohár jó bort fogyasztunk mellé, mert élni tudni kell.







Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:
70 g madársaláta
1 kis fej lila hagyma
4 db paradicsom
2 szál újhagyma
1/4 kígyó uborka
4-5 evő kanál olívabogyó
15 dkg füstölt pulyka párizsi
175 g natúr joghurt
szárított kapor,
fokhagymás fűszersó


Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan megmossuk és vágódeszkán feldaraboljuk, aztán egy nagy tálba tesszük.A szintén feldarabolt felvágottat és a lecsepegtetett olívabogyót hozzáadjuk és összekeverjük az alapanyagokat. Kis tálkában a joghurtot összekeverjük egy csipetnyi szárított kaporral és egy kis fokhagymás fűszersóval. Ráöntjük a salátára az öntetet, majd összekeverés után már fogyasztható is.

Tálalás:
Ajánlom nemcsak kapros joghurtos öntettel, hanem simán citromos olívaolajjal leöntve. Az utóbbit keleti fűszerek boltjában lehet főként kapni és külön a saláták ízesítéséhez ajánlják.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése