2012. május 3., csütörtök

Könnyedén csirkemellel





Ezt a receptet, azoknak ajánlom, akik könnyedségre vágynak, esetleg tejcukor érzékenyek. A menü nem más, mint egy puritán módon elkészített csirkemell egyszerű körettel. Mi benne az extra? Hogy nem használunk hozzá olajat és a fűszerrel is igencsak csínján bánunk, valamint teljes mértékben beleillik a tejcukor érzékenyek étrendjébe.

Hozzávalók: /2 főre/
75 dkg csirkemell
5-6 db burgonya
1 nagy fej karfiol
egy csipetnyi só, bors, petrezselyem
5 dkg Liga margarin

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
Külön fazékban enyhén sós vízben puhára főzzük a krumplit és a karfiolt, aztán leszűrjük őket. A csirkemellet alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Olaj helyett minimális vízben mindkét felét megpirítjuk éppen, hogy fehér legyen a  hús szeletek mindkét oldala. Meghintjük egy kis sóval, borssal és fedővel lefedve puhára pároljuk.



Tálalás:
Ízlésesen tálaljuk, meghintjük egy kis petrezselyemmel, díszítésként tehetünk hozzá egy kis pritamin paprikát vagy paradicsomot. Természetesen aki, nem szereti a petrezselymesen a főtt krumplit, annak a krumplipürét ajánlom. A laktóz érzékenyeknek a Liga margarin a jó az összetört sós krumplihoz, mert laktóz mentes és ebben az estben természetesen elhagyjuk a tejet és tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése