2012. május 31., csütörtök

Csokoládékosárkák epres -vaníliás krémmel



Igazi ínyenc vagy? Akkor ez a recept neked szól.  Egy isteni édességet ajánlok neked. Elkészítése egy kicsit több ideig tart, de  hidd el megéri.  A hétvégén készítettem az epres csokikosárkákat végül egy kisebb fajta buli lett szombat este a konyhában. Mindenki lelkesedett, még a társaság egyik férfi tagja is lelkesen kevergette az olvadó étcsokoládét. Jókat nevettünk. Milyen lett a végeredmény? Tökéletes lett az ízek kombinációja, pillanatok alatt elfogyott és öröm volt nézni a majszoló arcokat.

Elkészítési idő: 75 perc


Hozzávalók:
2 tábla étcsokoládé
1 csomag vaníliás puding 
/Haas puding gluténmentes/
3 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg eper
9 db kis muffin papír
1 db szilikon ecset



Elkészítés:

1. A csokikosár:
A csokoládét darabokra törjük és kislábosba rakjuk. Egy nagyobb lábasban vizet melegítünk és a kisebb lábast beleállítva a csokoládét felolvasztjuk. 2-2 db muffin papírt egymásba rakunk és a belsejét vastagon szilikonecset segítségével kikenjük a  folyékony csokoládéval. Hagyjuk kihűlni majd egy órába a hűtőbe tesszük.

2. A krém:
A pudingport és a cukrot lábasba tesszük apránként hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett csomómentesen a tejet. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk. A pudingot hagyjuk langyosra kihűlni. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a pudingba


3. Az utolsó mozzanat:
Közvetlenül a tálalás előtt a csokikosárkákról eltávolítjuk a muffin papírformát és masszát beletöltjük. 



 Tálalás:

Díszíthetjük eperrel, mentalevéllel vagy reszelt csokoládéval. Lehetünk spontánok is, hirtelen ötlettől vezérelve jázmin bokorról kölcsönöztem virágot a tányérra.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése