2012. április 8., vasárnap

Sült kacsa almával



A sült kacsa mindig jó ötlet. Ropogós és finom bármilyen körettel, különösen a párolt lila káposztát ajánlom hozzá. Gusztusosan tálalva jól mutat ünnepi alkalmakkor az asztalon.

Elkészítési idő:100 perc
Hozzávalók:
1 egész kacsa /lehetőleg kizsigerelt konyhakész/
1-2 alma
só, majoránna






Elkészítés:
A kacsát alaposan megmossuk, kívülről megsózzuk és a bőrét óvatosan késsel kicsit bevagdossuk. A hasüregét sóval és majoránnával megdörzsöljük és annyi félbe vágott almát teszünk bele, amennyi belefér.
Olajjal kikent tepsibe tesszük és lefedjük alufóliával  és 200 fokon 1,5 órán át sütjük. Majd a fóliát levéve plusz  10 percig pirítjuk, hogy a kacsa ropogós legyen. Kisült zsírját kis üvegbe öntjük, kihűlve a későbbiekben kiváló pirítós kenyérre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése