2012. április 23., hétfő

Dupla csokis - meggyes mini sütik




Továbbra is ajánlom a különleges szilikon formákat, mert pofon egyszerű a használatuk. Milyen a végeredmény? A kép önmagáért beszél, az íze is isteni. Fontos, hogy kakaós alapú a tésztát öntsünk bele, mert úgy jól kiadja a forma mintáit. Kakaós tészta az alap, ezt spékeltem meg fehér csokival és meggyel.


Elkészítési idő: 35 perc


Hozzávalók:
3 dl liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1tábla fehér csoki
5-6 evőkanál magozott meggy
2 ek. Holland kakaó
szilikonos tortaforma




Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd beletesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott fehér csoki és a meggy darabokat. Az elkevert kész masszát beleöntjük a szilikonos tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a mini figurák megsültek? Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom tünemény.


Tálalás:

Tálaláskor kreativitásunkat bevetve a figurákra mintákat rajzolunk a színes cukormázzal. Bármelyik szupermarketben kapható a cukormázas dekortoll. Érdemes a családban lévő gyerekeket bevonni, hiszen kellemes közös időtöltés a 
dekoráció készítése.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése