2012. április 24., kedd

Cukkini hajó, azaz pikánsan töltött cukkini




Egyik nap a piacon sétálgattam és azon morfondíroztam magamban, hogy mi lenne az ideális ebéd másnap? Valami könnyed ínyencségre gondoltam, ami egészséges és ízletes. Ekkor pillantottam meg zöld cukkiniket egy nagy kupacban az egyik standon. Ekkor született az ötlet, legyen pikánsan elkészített töltött  cukkini. Ugyan magának a cukkininek nem túl fenomenális íze, inkább olyan semleges és az uborkához hasonlítanám, azonban isteni étel készíthető belőle. Min múlik? Rajtunk, akik elkészítjük és finommá varázsoljuk. Jó étvágyat mindenkinek a cukkini hajóhoz!


Hozzávalók: /2 főre/
4 db cukkini
3 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt
15 dkg szeletelt sonka
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej lilahagyma
1-2 evőkanál dijoni mustár
1 marék schnidling
175 g tejföl
2-3 evőkanál majonéz
só,bors



Elkészítés:
Alaposan megmossuk a cukkiniket, aztán félbe vágjuk és kiskanállal üregesre kivájjuk a belsejét. A sonkát apróra vágjuk és összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a felaprított lilahagymával, schnidlinggel. A tejfölt összekeverjük a dijoni mustárral, a majonézzel csipetnyi sóval és borssal. Az öntetet hozzáadjuk a sonkás hagymához, beletesszük a cukkini kikapart belsejét és összekeverjük. Az így kapott masszát beletöltjük az üreges cukkini szeletekbe és jénai tálban 180 fokon 20 percig sütjük. Vághatunk hagymakarikát és paradicsomot a tetejére, öt perccel a  kivétel előtt megszórjuk reszelt sajttal, majd megpirítjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése