2012. március 31., szombat

Tócsnyi, ezt érdemes megkóstolni!



Tócsnyi Észak- Magyarország jellegzetes tájétele. Az elkészítése nem bonyolult és egyszerű alapanyagok alkotják. Sokan sokféleképpen hívják Mackótalp, Lepcsánka nálunk az egész családban generációk óta Tócsni és mindenki szereti, akár tejföllel vagy magában. Ha egyszer megkóstolod az ízét nem fogod elfelejteni, mert isteni.



Hozzávalók: 
/2 főre/
4-5 darab nagyobb krumpli
4 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
2 db tojás





Elkészítés:
A meghámozott és megmosott krumplit és a fokhagymát lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet és masszává elkeverjük. A serpenyőben felhevített olajba 1,5 evőkanálnyi masszát teszünk, aztán a kanál hátával lepényekké formáljuk és vékonyra lapítjuk. A forró olajban 5-10 percig sütjük.



Tálalás:
Rendkívül ízletes tejföllel megkenve. Könnyen le lehet venni a lábukról a gyerekeket, ha Tócsnyi királyt csinálunk nekik, a tejföllel szemet szájat is rajzolhatunk rá, csak rajtunk múlik mennyire vagyunk ötletesek.


Tócsnyi király




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése