2012. március 12., hétfő

Rakott kelbimbó gyorsan


Azoknak ajánlom a receptet akik kedvelik a kelbimbó erőteljes jellegzetes ízét. Könnyen elkészíthető röpke fél óra alatt és nem igényel sokfajta alapanyagot.


            
Hozzávalók:
500 ml főzőkrém tejszín
¾ kg kelbimbó
1 kisebb filézett csirkemell
só, fehérbors, delikát, oregánó

Elkészítés:
A kelbimbót meghámozzuk megmossuk majd forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. A filézett csirkemellet felvágjuk apró kockákra. A felvágott csirkemellet és kelbimbót vegyesen elrendezzük a vajjal kikent tepsiben. A tejszínbe sót, fehérborsot, delikát fűszerkeveréket és oregánót keverünk. Az öntettel leöntjük a húsos kelbimbót és az előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük, a sütőből való kivétel előtt 5 perccel meghintjük reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése