2012. március 17., szombat

Palóc früstök, hogy jól induljon a reggel!



A palóc früstök egy régi családi recept alapján készül. Apám alkotta a speciális tojásos csodát amivel hajdanán nemcsak fiatal feleségének kedveskedett, hanem anyósa tiszteletét is kivívta. Egy pikánsan ízletes és egyben tartalmas reggelit ajánlok mindenkinek, amivel bárkit le lehet venni a lábáról.

Hozzávalók:
15 dkg szalonna
15 dkg füstölt kolbász
1 kis fej krumpli
5 tojás
1/2 vöröshagyma
1 marék mirelit borsó
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A serpenyőben elsőként megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Külön olajat nem szükséges alá tenni, mert a sütéskor kisül belőle a zsírja. A vékony karikákra vágott krumplit rávágjuk a zsírjára sült szalonnára és hozzáadjuk a hagymát és a kolbászt. A pirosra sült krumpli láttán meghintjük egy marék borsóval, csipetnyi sóval és borssal és ráütjük a tojásokat és fedővel lefedve sütjük. Akkor van kész az étel, ha látjuk, hogy a tojás tükörtojássá megszilárdult. Tálaláskor csipetnyi pirospaprikával megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése