2012. március 11., vasárnap

Muffin ajándékba vagy spontán vasárnap reggelire, mert megérdemled


Ajándékba sütött muffin

A muffin az egyik legkönnyebben süthető sütemény ezért nekem az egyik nagy kedvencem. Röpke félóra alatt kész és elrontani szinte lehetetlen, hacsak nem sütjük túl keményre, mint a Charlie angyalaiban, ahol spontán dobálóztak vele és amikor nem talált célba a muffin áttörte a közfalat. Könnyen variálható a receptje ez igazán sok ötletet adhat a kreatív konyhatündéreknek, így inspirált engem is. Bátran ajánlom a teremtés koronáinak, hogy ezzel vegyék le a szívük választottját a lábukról. Jó ötlet szülinapra is arról már nem is beszélve, hogy milyen jó vasárnap reggel még melegen a dupla csokis muffin egy bögre tejjel, mert te megérdemled.





Citromos-csokis muffin
Citromos-csokis muffin:


Hozzávalók:
3 dl liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
½ citrom
1 tábla étcsokoládé


Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat és a fél citrom levét.
A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki darabokat és bele reszeljük a fél citromhéját. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta amikor kiemeljük kész is a finom kis édes tünemény. A többi muffin receptemnél is ugyanez az elkészítés menete.


                      Csokis-banános muffin:


Csokis-banános muffin

Hozzávalók:
3 dl liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
¼ tábla csokoládé
1 db banán


                        Dupla csokis muffin: 


Dupla csokis muffin

Hozzávalók:
3 dl liszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla tejcsokoládé
0,5 dl kakaópor



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése