2012. március 25., vasárnap

Mazsolás túrós rácsos és túrós batyúcskák


Mit tegyünk, ha hirtelen felhív az anyós vagy az anyánk, netalántán a baráti társaság közli, hogy egy órán belül beállít hozzánk? Pánikra semmi ok! Elő a gyors recepttel és nyűgözzük le őket egy melegen tálalt túrós rácsossal mellé egy finom kávé tejszínhabbal és besöpörhetjük a konyhatündéreknek járó elismerő dicséreteket.

Hozzávalók:
500 g gyorsfagyasztott félkész leveles tészta
375 g félzsíros tehéntúró
2 zacskó vaníliás cukor
3 g fahéj 4 tojás sárgája
175 g mazsola
1 citromnak a reszelt héja
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:
Összekeverjük a túrót, a tojás sárgákkal, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a tejföllel és citrom héjat is reszelünk bele. A kinyújtott leveles tésztára rákenjük egyenletesen a túrós masszát és a félretett kis darabból kis csíkokat söndörgetünk és rácsot alkotva rátesszük a sütemény tetejére. A rácsokat szilikonos ecsettel megkenjük tojássárgájával. Túrós batyú esetében, a tésztát egyforma négyszögletes lapokra vágjuk és a közepébe tesszük a túrós masszát, a négy tészta négy csücskét fogpiszkálóval összefogjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor ha a tészta kihűlt egy kis porcukorral meghintjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése