2012. március 18., vasárnap

Babgulyás bográcsban



Itt a tavasz és beköszöntött a jó idő így remek alkalom nyílik a szabadban való főzésre. Elő hát a bográccsal és a nagy fakanállal és irány a napos udvar! Nemcsak a kedvünk éled fel a friss levegőn, hanem  a tűzön főtt étel finom íze semmi máshoz nem fogható. Kellemes főzőcskézést kívánok hozzá akár az udvaron vagy az erdőben.

Hozzávalók:
1/2 kg füstölt csülök
30 dkg füstölt bordaszél
30 dkg sertéscomb
25 dkg tarkabab
2 paradicsom
4 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 fehér paprika
2 fej krumpli
4 sárgarépa
4 fehérrépa
fél fej zeller
fél fej karalábé
só, őrölt fekete bors, ételízesítő, pirospaprika


Elkészítés:
Olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a pirospaprikát és rögtön felöntjük 1 dl vízzel. A kockára felvágott húst beletesszük jól megkeverve fehérre sütjük. Majd annyi vízzel felöntjük, hogy az elfedje a húst és 20 percig a tűzön főzzük hozzáadva az előző éjszakára beáztatott tarkababbal. Következő lépésként beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, az apróra vágott krumplit, a paradicsomot, a paprikát és meghintjük sóval és borssal. Néha megkeverjük, majd kóstolás után, amikor a hús már félig puha a bab pedig kicsit ropog beleöntjük a zellert, a répát, a krumplit és a karalábét és vízzel felöntjük a leves teljes mennyiségére. Kóstolásokkal tarkítva puhára főzzük az összetevőket és a fűszerekkel még ízesítjük. A pikáns ízek kedvelőinek csípős paprikával tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése